Tips & Trix
FÖRVARA VÄRDESAKER VID POOLEN ELLER STRANDEN ›

Lägg dina värdesaker i en blöja, rulla ihop blöjan och stäng den så den ser använd ut. Ingen kommer öppna en (vad dom tror) begagnad blöja.

Att lägga dom få pengar man har med sig till stranden/poolen i en förpackning med trosskydd eller binda är en annan lösning. 

 

 

INTE GLÖMMA ATT TÖMMA VÄRDESKÅP ›

För att vara på säkra sidan så du inte glömmer något i värdeskåpet på hotellrummet, stoppa in en av dina skor i skåpet. Du lämnar troligtvis inte hotellet med bara en sko på :)

PLATSER PÅ FLYGPLANET ›

Är ni två stycken som reser tillsammans så är ett tips att boka en plats vid fönstret och en vid mittgången så det blir en ströplats mellan er. Chansen att ingen bokar platsen mellan er är stor då människor oftast vill sitta vid antingen fönstret eller gången. Skulle ändå någon boka platsen mellan er så är den människan säkert villig att byta plats med någon av er till fönsterplats eller gångplats. 

UNDVIK LÄCKANDE FLASKOR/TUBER ›

Läckande flaskor i resväskan är ingen höjdare. Gör så här för att undvika läckage:

Skruva av korken. Vik plastfolie tredubbelt eller klipp ut en bit från en påse och sätt över öppningen. Skruva sedan på korken ordentligt. Nu är risken liten att flaskan/tuben kommer läcka. 

flaskorläcka

UNDVIKA JETLAG ›

Det finns många sätt för att undvika jetlag. Här kommer några:

Ändra sovmönster några dagar innan du reser. Reser du österut (t.ex. Japan, Thailand, Australien) så försök att somna och kliva upp tidigare än du brukar. Far du västerut (t.ex. USA) så senarelägger du dina sovtider.

Ställ om klockan till den lokala tiden på ditt resemål så fort du kliver på planet så kan du anpassa dig till den tiden gradvis.

Drick mycket vatten under flygresan för att förhindra uttorkning som orsakar svår jetlag. Undvik kaffe och alkohol under flygresan då det torkar ut kroppen.

Nattmänniskor brukar klara långa flygresor västerut bättre då dessa innebär senare läggtid och senare uppgång. Morgonmänniskor brukar klara långresor österut bättre.

VINFLASKOR I RESVÄSKAN ›

Stoppa ner vinflaskor i skor. Då skyddas dom bra mot stöttar. Se till så väskan är full så att inte sakerna kan åka runt i väskan och slå mot varann. För att var på säkra sidan är det bra att ha en tät plastpåse runt vinflaskan om den skulle gå sönder.