Tips & Trix
ÄT RÄTT - HÅLL DIG FRISK ›

Ät INGEFÄRA, gärna flera gånger per dag. Ingefära är antiinflammatoriskt, innehåller hög halt av antioxidanter och är vitamin och mineralrik.

Ät LAX. Lax innehåller D-vitamin som är extra viktigt att få i sig under vinterhalvåret. Under sommaren kan kropen själv tillverka D-vitamin med hjälp av solljuset. Vitamin D stärker immunförsvaret, muskler och skelettet.

Ät ÄGG. Ägg innehåller många bra ämnen. Selen är ett av dem. Selen är en nödvändigt mineral, en antioxidant och ett spårämne. Det samverkar med E-vitamin och har betydelse för immunförsvaret. Två kokta ägg innehåller hela dagsbehovet av selen.

Ät HONUNG. Honung är bakteriedödande och den triggar vårt immunförsvar.

Ät VITLÖK. Vitlök innehåller antibakteriella ämnen och kan också motverka virusinfektioner. Den kan alltså ge skydd både mot bakterier och virus.

Ät BLÅBÄR. Blåbär innehåller antioxidanter. Immunförsvaret stärks och tarmfloran balanseras med hjälp av blåbär.

Ät frukter och grönsaker som innehåller C-VITAMINER. Kroppen kan inte tillverka c-vitamin, det behöver tillföras via kosten. T.ex en stor apelsin, en halv paprika eller 100gram Broccoli ger det rekommenderade dagsbehovet för en vuxen människa.

Ät CASHEWNÖTTER. De innehåller mineralen zink. Det kan även hjälpa att äta cashewnötter om du redan blivit sjuk då det kan lindra symptomen och minska sjukdomstiden.