Tips & Trix
GÖR DEKORATION AV DINA GAMLA GLÖDLAMPOR ›

[Inlägget innehåller adlinks]

Vem har sagt att gamla glödlampor måste slängas? Varför inte ta möjligheten att återvinna lamporna i form av snygga dekorationer.

Nedan har vi listat några tips på vad du kan göra med dina gamla glödlampor. Samtliga tips fungerar såväl med halogenlampor som med nyare LED-lampor så länge lampan är rund och genomskinlig.

Hängande vaser
Töm glödlampan på allt innehåll, fäst ett snöre eller en ståltråd i ändarna och fyll med vatten. Vips så har du en superläcker hängande vas!

Snögubbar
Vad kan vara mer passande under vintern än att göra juldekoration av dina gamla glödlampor? Fyll lampan med vitt glitter och måla sedan på ögon och mun utanpå. Om du vill sätta en extra touch kan du även fästa grenar på sidan som armar.

Luftballonger
Löjligt enkelt knep: måla dina lampor med en spritpenna och fäst sedan ett snöre i toppen. Snyggt att fästa vid fönstret!

Oljelampa
Ett lite mer avancerat trix som kräver att du har ett lämpligt snöre, olja och någonting att använda som kork (exempelvis en kapsyl). Töm lampan på innehåll och fyll sedan med olja. Därefter lägger du ned snöret i lampan, gör ett hål i korken där snöret kan gå igenom och ställer lampan på en stadig anordning.

 

Inlägg av Martin Sundberg